28 Απρ 2012

Αρχαίες λιχουδιές... κόντρα στην κρίση, στο βιβλίο «Αρχαίο Φαγοπότι»

Αρχαίες λιχουδιές … κόντρα στην κρίση προτείνει ο συγγραφέας Κώστας Μπούρας με το βιβλίο του «Αρχαίο Φαγοπότι», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρμονία. Συνταγές απλές και συνδυαστικές που απολάμβαναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ακόμη και στα δύσκολα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου ! Ειδικά τότε- λέει ο συγγραφέας- οι Αθηναίοι έτρωγαν, έπιναν και διασκέδαζαν με.....

11 Απρ 2012

Τα έθιμα του τραπεζιού της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

Σε μερικούς τόπους το πασχαλινό τραπέζι μένει στρωμένο για τρεις ημέρες, ενώ τα ψίχουλα τα ρίχνουν στ' αμπέλια για να μεταδοθεί σ' αυτά η αφθονία του πασχαλινού τραπεζιού. Τα ήθη και τα έθιμα που συνοδεύουν το πασχαλινό τραπέζι είναι πολλά. Ας ρίξουμε μια ματιά στις βασικότερες γευστικές ελληνικές παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας…

3 Απρ 2012

Μόδα από σοκολάτα στο ετήσιο 'Salon du Chocolat' στην Ζυρίχη

Το ετήσιο Salon du Chocolat διοργανώθηκε και φέτος στην Ζυρίχη
Οι Ελβετοί έχουν φοβερά ρολόγια. Φοβερά τυριά. Και φοβερές σοκολάτες. Και πολλά άλλα, βέβαια, αλλά στους τρεις αυτούς τομείς υπερέχουν κάθε αντιπάλου. Και, βεβαίως, διοργανώνουν ετήσιες εκθέσεις και φεστιβάλ για κάθε έναν, παρουσιάζοντας τα νέα προϊόντα και επιδεικνύοντας την τέχνη τους. Το Salon du Chocolat της Ζυρίχης, βέβαια, δεν έχει την λάμψη του Σαλονιών Ρολογιού της Βασιλείας ή της Γενεύης, αλλά έχει κι αυτό τα… γλυκά του ενδιαφέροντα. Με αποκορύφωμα τα ρούχα που κατασκευάζονται από σοκολάτα....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...