19 Ιουν 2011

Η κρητική διατροφή σε βρετανικό κανάλι

Αρχίζουν τις επόμενες ημέρες στα Χανιά τα γυρίσματα της νέας βρετανικής εκπομπής γαστρονομίας "James Martin's Mediterranean". Η νέα σειρά ανατέθηκε στο γνωστό μάγειρα Τζέιμς Μάρτιν από το κορυφαίο βρετανικό κανάλι μαγειρικής «Good Food» του τηλεοπτικού σταθμού UKTV. Τα γυρίσματα της σειράς θα γίνουν ...
από την Δευτέρα 20 έως και Τετάρτη 23 Ιουνίου 2011, και θα προβάλλουν την Κρητική Διατροφή.

Η τηλεοπτική σειρά θα έχει κύκλο 10 εκπομπών με γυρίσματα σε 4 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου: την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Ο Τζέιμς Μάρτιν θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς σεφ της Βρετανίας και οι εκπομπές του παρακολουθούνται από ένα εκατομμύριο και πλέον τηλεθεατές. Η εν λόγω εκπομπή θα μεταδοθεί στη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2011.

Τα γυρίσματα της εκπομπής στο Δήμο Χανίων θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Αγορά Χανίων, στο Ενετικό Λιμάνι καθώς και στους ορεινούς όγκους της Δημοτικής Ενότητας Κεραμείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, "η συμβολή του Δήμου Χανίων και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής υπήρξε καθοριστική προκειμένου να επιλεγούν τα Χανιά στο οδοιπορικό της εκπομπής ως τόπος μαγειρέματος του δημοφιλούς σεφ, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια και ενημερωτικό υλικό στην εταιρεία παραγωγής της εκπομπής σχετικά με τα Τοπικά Προϊόντα, τον τρόπο ζωής των Χανιωτών, τα ήθη και τα έθιμα και αναλαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες επαφές για την υλοποίηση των γυρισμάτων".

Στις αρχές Ιουνίου είχε πραγματοποιηθεί διερευνητική επίσκεψη της εταιρείας παραγωγής στο Δήμο Χανίων, από στέλεχος της εκπομπής μετά το τέλος της οποίας έγινε γνωστό ότι θα γίνουν τα γυρίσματα της σειράς στα Χανιά. " Στόχος της προσπάθειας είναι η ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Χανίων.
ΠΗΓΗ  real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...